Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΑ!


 Διαπαιδαγωγούμε!!

Να προσπαθήσουμε να εξυγιάνουμε την κοινωνία  ΚΑΙ…. από άλλο μονοπάτι;;

Τώρα που έχουμε περισσότερο χρόνο!…. Μεριμνάμε  ισορροπημένα,  ώστε τα παιδιά να περνούν  τις διακοπές με συνδυασμό (πιο λιτό, ναι!!) Με διασκέδαση, ψυχαγωγία ,συντροφιά, με δραστηριότητες μέσα στη φύση, με ζώα,με πνευματικότητα στις συζητήσεις τις οποίες  προσέχουμε γιατί ρίχνουμε σπόρο πάντα. (Για να μην αναρωτιόμαστε μετά.. π.χ.Γιατί έγινε φυγόπονο; Γιατί βάζει το χρήμα πάνω απτις ψυχές των ανθρωπων; Γιατί βαζει την τεχνολογία πανω απτον άνθρωπο που υποφέρει; ) Με μελέτη για τα κενά τους!

 Για τα μικρά μας,δημιουργούμε  μόνοι μας παραμύθια που τους διαβάζουμε πριν απτον ύπνο. Ακόμα και να φαίνονται ότι κοιμούνται, διαβάστε  !Το υποσυνείδητο είναι πάντα άγρυπνο! Με αξίες μέσα,κατά της ψευτιάς ,κλεψιάς, ομοφυλοφιλίας (Δε φοβόμαστε να τους λέμε ότι διαφορά δεν υπάρχει στις ορμόνες. Οι αξίες –ταμπού αυτά  μπαίνουν στα 3-5. Έχουν γίνει πειράματα στα ορφανοτροφεία. Φυσικά να σέβονται όλες τις ψυχές, αλλά και να τα σέβονται, και να μη παρασύρονται…)

Με αξίες κατά του  ρατσισμού ,άλλα με την επισήμανση της απαραίτητης και χρήσιμης διαφορετικότητας και της όσμωσης πολιτισμών!  Τα μαθαίνουμε να σέβονται το ιερό εργοστάσιο που λέγεται σώμα,με video για τα ναρκωτικά, τσιγάρο αλκοόλ, και δε ξεχνάμε να τους μάθουμε την καλή ..διαχείριση χρημάτων με κάποια παραδείγματα…!!(το φυλάξασθαι..τ αγαθα..κλπ)

Με αυτοπεποίθηση και όχι εγωκεντρισμό, με επίγνωση και όχι πλασματική αυτοπεποίθηση για τη μαμα τους και το μπαμπα τους ,που δεν είναι η κοινωνία! Τα εμψυχώνουμε ώστε  να κάνουν επιτυχίες, για  να δημιουργούν μέσα τους  την ανεξάντλητη πηγή  που θα αναβλύζει αυτοπεποίθηση.!(και όχι  ετεροπεποίθηση  που εξαρτάται απτους άλλους)

Ο σπόρος που ρίχνουμε περναει απτα παιδια μας και τα εγγόνια μας, στις μετέπειτα κοινωνίες… Πρεπει να είναι εύρωστος, σε γόνιμο έδαφος!! Μαχόμαστε!! Διαπαιδαγωγούμε αγόγγυστα! Πείθουμε με το παράδειγμά  μας!

Στα παιδιά  με μαθησιακές δυσκολίες έχουμε ένα συνεχή αγώνα μάθησης  χωρίς να το καταλαβαίνουν ,ακόμα και στην εκδρομή, και στο φαγητό… με ανέμελες συζητήσεις. Δεν είναι η θεραπεία  την  τάδε μερα…για να αντιμετωπίσουμε τη δασκάλα! Αυτά συνεπικουρούν!!  Είναι η  πηγαία  διόρθωση, απτους γονείς και κηδεμόνες που πρεπει να  το κάνουν με χαρά..αλλά, πρέπει να πειστούν…(εδώ είναι το δύσκολο)

Προσέχουμε τους <ειδικούς  ψυχολόγους >και δεν  επαφιέμεθα σαν γονείς ,αλλα  ερευνάμε. Προσέχουμε ως γονείς και κηδεμόνες, παντός είδους ανήθικο λογισμικό που πουλανε από παπάδες έως ψυχολόγοι και πολιτικοι,εως  οτιδήποτε άλλο, στο βωμό του όποιου κέρδους…….. Τα αφυπνίζουμε, για να μη βλέπουν, αλλά να εντρυφούν σε ανθρώπους να προσαρμόζονται, να ζυγίζουν τον απέναντι!!!Έχουμε υποχρέωση!

…Μην αρχίζουμε το γνωστό..< Γιατί παλιά..κλπ;;) Ουδεμία σύγκριση ψυχολογίας, αναζητήσεων, αναγκών,  επιθυμιών ,….εποχών!!  2016 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ  ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου