Σελίδες

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΙΔ. ΑΓΩΓΗ



 
Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας λέει εκπαιδευτικός  ……Παλαιοτέρα έλεγαν μεταλαμπαδεύεται. Δεν είναι ακριβώς αυτό σήμερα!…Γιατι  μπορεί η λαμπάδα να σβήσει, αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.. Φύεται  μάλλον , αφού ετοιμαστεί το  έδαφος απτο περιβάλλον, και με τις κατάλληλες συνθήκες, που φροντίζουμε αενάως, ευδοκιμεί!
▲●▀ Και η Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δεν ήρθε για να καταργήσει, αλλά για να συμπληρώσει τη συμβατική εκπαίδευση. Απευθύνεται σε  όλες τις ηλικίες, σε οποιαδήποτε  κατάσταση,  αλλά πρέπει να γίνεται  από ειδικούς με πρόγραμμα και μέθοδο,έτσι ώστε, να μην αποβαίνει η τεχνολογία εις βάρος της γνώσης, που είναι η ουσία..
▲●▀Η εκπαίδευση -ανάλογα με τον τρόπο που γίνεται- είναι συνιστώσα της Παιδείας-Αγωγής-Πνευματικότητας, εξισορρόπησης των ημισφαιρίων του εγκεφάλου..
▲●▀Η Ειδική Εκπαίδευση (δε ξέρω κατά πόσο είναι Ειδική Αγωγή έτσι όπως γίνεται, εξαρτάται και αυτό), πρέπει να ελέγχεται απτους γονείς (αφού ρωτήσουν γιατρούς νευρολόγους, παιδιάτρους ψυχιάτρους που δε συνεργάζονται με κέντρα), έχει γίνει ένα ανέντιμο εμπόριο που μπορεί να βλάψει τους εγκεφάλους των παιδιών, όμως οι γονείς μεσα στην άγνοια τους, νομίζουν ότι τα ωφελεί .Δε αντιμετωπίζεται μόνο με αγάπη, αλλά σίγουρα με υπευθυνότητα και εντιμότητα, και  να μη μεγαλώνει το παιδί με τη δυσκολία,  αλλά με την προσπάθεια επίλυσης αυτης…▲●▀

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου