Σελίδες

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ


Χριστιανισμός-Κομμουνισμός

Αυτή την εβδομάδα, άκουσα από 3 άτομα, ότι ο Χριστός ήταν κομμουνιστής. Η δεν ξέρουν, η θέλουν να το σερβίρουν έτσι για τον κόσμο Ακροθιγώς τα θεμελιώδη, γιατί ακούν και παιδιά, τα μαθαίνουν λάθος,   μπερδεύονται μέσα τους, αλλά επιπλέον δεν θα μπορούν να γράψουν κάτι σωστό.

.. Είναι το εντελώς αντίθετο απτη Χριστιανική Διδασκαλία ο κομμουνισμός. Εκ προοιμίου η Χ.Δ. αναιρεί τον κομμουνισμό, γιατί δεν μιλάει για ύλη, αλλά για πνεύμα. Η Χ.Δ. υποδεικνύει στον άνθρωπο πώς μπορεί να  ενεργοποιήσει τις δυνάμεις του νου του στην Χριστιανική Αγάπη ,Συγχώρεση και  Αλληλεγγύη, για ν ανυψώσει τη ψυχή του. Είναι μεταφυσική είναι πνευματική.

Όταν λέει , <όταν έχεις δυο χιτώνες να δίνεις τον ένα> σημαίνει ότι το κάνεις επειδή θέλεις μέσα σου να το κάνεις, σε άτομα που κρίνεις ότι έχουν ανάγκη, και όχι γιατί σε καταπιέζουν.

Όταν λέει ν αγαπάς τον πλησίον ως σεαυτόν, σημαίνει ότι δε σου επιβάλλει με τη βία  κάποιος, (δεν είναι αγάπη αυτό), αλλά υπάρχει  κλίμα, χωρίς καταναγκασμό να κάνεις κάτι πηγαία. Όταν σου επιβάλλει κάτι κάποιος ,μισείς τον εαυτό σου, και δεν μπορείς να αγαπήσεις τον άλλον , όταν μιλάμε για  φυσιολογικούς ανθρώπους.

Ο κομμουνισμός βασίζεται στο φιλοσοφικό ρεύμα του υλισμού, και δεν έχει σχέση με πνεύμα.(Είναι άλλο η επιδερμική μόρφωση ,άλλο η πνευματική ανύψωση) Αν κάποιος ασχολείται πολύ με τον κομμουνισμό,  αναπτύσσει  το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, που γενικά είναι μόνο η λογική. Πτυχίο ναι, όχι πνεύμα. (Σαν το γιατρό που τεμαχίζει και πουλάει όργανα) Το πνεύμα πολύ γενικά είναι στο δεξί ημισφαίριο.  

Ο κομμουνισμός βασίζεται στην ύλη και την παραγωγή. Δεν υπάρχεις σαν συνείδηση, σαν μονάδα. Να παράγεις εσύ, να τα παίρνουν αυτοί που σου επιβάλλουν, να τρώνε αυτοί και ο κύκλος τους, και να σου πετούν ένα ψίχουλο για να ζεις, το σερβίρει όμως αλλιώς για να πείθει.

Είναι εντελώς αντίθετος απτην αλληλεγγύη, γιατί πιστεύει ότι όλα πρέπει να τα κάνει το κράτος, που σε  αναγκάζει να παράγεις μόνο, χωρίς να έχεις ιδεολογία.. Ο κομμουνισμός σε θέλει φτωχό για να υπάρχει και να σε εκμεταλλεύεται. Πάντα ασχολείται με υλη ,καταπίεση, και συμφέρον.

Δε σ αφήνεις να δουλέψεις εσύ και να δώσεις όπου κρίνεις. Σε καταπιέζει για να στα πάρει, και να δώσει όπου τον συμφέρει..

Δε συνάδουν οι έννοιες αριστερός και πνευματικός (άλλο  πτυχιούχος) άνθρωπος η Χριστιανός. Είναι εντελώς αντίθετες και εκπηγάζουν από διαφορετικές πηγές. Όποιος δεν έχει ασχοληθεί, και ξέρει μόνο τα της ΚΝΕ, τα παντρεύει στο μυαλό του για να νοιώθει καλά, και στην ουσία δεν πιστεύει τίποτα βαθύ, αλλά κοινωνικά ότι τον συμφέρει για να πορεύεται, χωρίς να το αντιλαμβάνεται τις περισσότερες φορές. Οι πολιτικοί που τα ξέρουν αυτά, δεν τα  διευκρινίζουν  γιατί θέλουν ψήφους από παντού. Πολλοί λίγοι όμως που δεν έχουν τρικυμία  και παλίρροια  εν σώματι,  το δείχνουν με πράξεις. Είναι  αυθεντικοί. Σπάνιοι.

Και αλλά πολλά…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου