Σελίδες

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2025

Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

 Η μαγειρική πρέπει να ειναι εξατομικευμένη, (όπως και η εκπαίδευση) γιατί κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Όλοι αυτοί και όλες αυτές που μαγειρεύουν στα καναλια, πολλές φορές αν τους ακούσει κάποιο άτομο καταστρέφει την υγεία του.

Διαφημίζουν μάρκες, ρίχνουν τα αλάτια με το κιλό, τηγανίζουν στα χαμηλής ποιότητας λαδιά που ούτε οι γιαγιάδες μας δεν τα εκαναν τόσο βαριά, σήμερα που οι ασθένειες θερίζουν. Ακόμα και εθελοντικά να προσφέρεις φαγητό η να κάνεις τραπέζι, πρέπει να ρωτάς αν το άτομο πάσχει πρώτα από τα συνήθη. (ζάχαρο, καρδιά, χοληστερίνη, ουρικό, υπέρταση, τριγλυκεριδια κλπ) για να κάνεις συνδυασμούς. Άλλοι που θέλουν να αδυνατίσουν ρίχνουν σόδα να φουσκώσουν με παρενέργειες. Μερικοί διατροφολόγοι δεν τα ξερουν, άλλοι δεν τα λένε, ενω τα ξέρουν.
Διαφορετικά το δηλητηριάζεις το άτομο, για να πει αχ τι ωραίο που είναι. Το δύσκολο δεν είναι να να είναι ωραίο δηλαδή νόστιμο, για τον φάρυγγα. Το δύσκολο είναι να είναι ωφέλιμο να χαρεί και η καρδιά και οι αρτηρίες. Αυτοί και αυτές που τα διαφημίζουν δυστυχώς, είναι όλα νόστιμα ανθυγιεινά στο βωμό του κέρδους με πολύ μπαχαρικό. Αφήστε το λάδι της εποχής του χαλκού στα έτοιμα. Ο Ιπποκράτης έλεγε . Η τροφή σου ειναι το φάρμακο σου. Ετσι δουλεύει το εργοστάσιο που δεν σεβόμαστε, για να δουλεύουν οι γιατροί και οι φαρμακευτικές. Οσο πιο απλα , δεν εκφυλίζεται η γεύση και τόσο πιο εύκολα πέπτονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου