Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!

Ρηξικέλευθα μονοπάτια περί Επηρεασμού  Ενότητας, Θετικότητας, ή μη  των ατόμων…
Η πραγματικότητα των κβάντουμ του Νικ Χέρμπερτ, η Νέα επιστήμη της Ζωής του Ρούμπερ Σελντρέηκ, Οι ζωές ενός κυττάρου του Λιουις Τόμας  είναι μερικά κείμενα της αυξανόμενης βιβλιογραφίας, για τη συλλογική συνείδηση.
 Και  ο εκατοστός πίθηκος, που πολύ περιληπτικά  είναι η θεωρία ότι μέσα στο ίδιο είδος επηρεάζουμε ο ένας τον άλλον και από απόσταση.
Αναφέρεται σε  μια ομάδα πιθήκων που  ήταν υπό παρατήρηση σε κάποια ακτή της Ιαπωνίας. Οι επιστήμονες που τους παρατηρούσαν είδαν ότι ένας απ τους πιθήκους έπλενε τις γλυκοπατάτες του  με έναν ιδιαίτερο τρόπο, στο αλμυρό νερό. Σύντομα τον μιμήθηκαν και άλλοι πίθηκοι. Όταν ένας σεβαστός αριθμός πιθήκων άρχισε να συμπεριφέρεται  έτσι, η ίδια συμπεριφορά εμφανίστηκε σε άλλη ομάδα πιθήκων, που ήταν εκατοντάδες μίλια μακριά. Αυτό συμβόλιζε αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν κρίσιμη μάζα ανάμεσα στα είδη. Ο Κεν Κέυς αναφέρει ότι αν ως μέλη του ανθρώπινου είδους πιστεύουμε  και ενεργούμε σαν να πρόκειται να γίνει πυρηνικός πόλεμος, τότε αν ο αριθμός φτάσει την κρίσιμη μάζα, θα δημιουργήσουμε ως είδος τη δική μας πραγματικότητα, και το αντίστροφο! Αυτόν τον  αόρατο,  αιθέριο, σύνδεσμο, οι φυσικοί το ονομάζουν σα «φάση μετάβασης». Επιστήμονες αναφέρουν ότι αν μερικά άτομα μέσα σε ένα μόριο ευθυγραμμιστούν κατά έναν ορισμένο τρόπο και φτάσουν στον αριθμό  της κρίσιμης μάζας, θα ευθυγραμμιστούν κατά τον ίδιο τρόπο.
Πολλοί επιστήμονες από όλα τα πεδία της γνώσης, μιλούν για τις ακατανίκητες δυνάμεις που συνδέουν όλα τα μέλη ενός είδους. Αναφέρουν ότι κάθε φορά που μια υγρή ύλη κρυσταλοποιείται  σ  ένα σημείο του πλανήτη, η ίδια διαδικασία συμβαίνει σχεδόν ταυτόχρονα σε  ένα άλλο μακρινό σημείο.
Έτσι η ιδέα της ενότητας γίνεται πιστευτή μέσα στους επιστημονικούς κύκλους, σαν μέσο ερμηνείας  αυτών, που προηγούμενα παρέμεναν επιστημονικά ανεξήγηταΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου