Σελίδες

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ.!


Η απόλυτη Αρχή των πάντων, μέσα του γεννηθήκαμε κατά τον Θαλή!!! Αν και ήταν σύμβολο  λατρείας  και πλούτου άλλοτε,  μέσα στη δύναμη του  πεθαίνουν πάντα πολλοί άνθρωποι!!…(ατομικά και συλλογικά, ίσως πιο εξαγνισμένοι)

Θεοποιείται από πολλούς αρχαίους πολιτισμούς. Πολλά μυστήρια τελούνται μέσα απ αυτό, (βάπτισμα, ραντίσματα, αγιασμοί, καθαρμοί σωμάτων, εξαγνισμοί!! )Παγκόσμιος διαλύτης  που συναντιέται σε  όλες  τις καταστάσεις της ύλης!!

Περίπου το 70%  του σωματικού μας βάρους, και του αγαπημένου μας πλανήτη! Χάνει την αρμονία του ενίοτε όταν <κοιτάζει> το φεγγαράκι το λαμπρό  και στο πορθμό του Ευρίπου με την πλημμυρίδα και την αμπώτιδα,  αλλά……και στον Ιορδάνη ποταμό…(Εκ του εβραϊκού Γιαρδεΐν = ορμητική εκροή), που άλλοτε πάει δεξιά και άλλοτε αριστερά!!

Ας Φωτίζουμε γαληνεύοντας  τον Ιορδάνη μέσα μας με τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας,ώστε να <δούμε> καὶ τὸ Πνεῦμα ἐν εἴδει περιστερᾶς,.. και εν επιγνώσει…. το ΦΩΣ!!…ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ…..ΣΕ ΟΣΕΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ…ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ  ΦΩΣ!!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου