Σελίδες

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Διακοπές απτο σχολείο, δε σημαίνει ότι διακόπτεις το βιβλίο




Οι διακοπές είναι για να ξεκουράζονται τα παιδιά, -όχι με ένα λαπτοπ  απτο πρωί μέχρι το βράδυ,- η να χαζοκάθονται και να  παίζουν παιχνίδια ηλεκτρονικά.  Η να λένε με τους φίλους τους ότι έλεγαν και το Χειμώνα χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο 100 λέξεων…Αλλά.

Να διαπαιδαγωγούνται, να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους όλων των ηλικιών, να πηγαίνουν σε πολλά περιβάλλοντα(επισκέψεις σε νοσοκομεία, μεταφορά με τα Μ.Μ.Μ) θέατρα, σινεμά πάρτι παραλίες συναυλίες ώστε να μαθαίνουν να παίζουν ρόλους, να ψυχαγωγούνται, να διασκεδάζουν,  να εμβολιάζονται κοινωνικά, και να ζυμώνονται. Έτσι μαθαίνουν να ζυγίζουν τον απέναντι…

Μέσα στις διακοπές που εχουν πολύ χρόνο, είναι να έρχονται  σε επαφή κ με τα βιβλία τους, εξωσχολικά και σχολικά, ξεκούραστα,  ώστε να μη πλαδαρεύει το πνεύμα τους. Να τα φυλλομετρούν, να τα παρατηρούν ,να νοιώθουν ότι είναι ένα κομμάτι απτον εαυτό τους.. Δημιουργούν άλλη σχέση.  Ειδικά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες .Η μάθηση δεν είναι να αντιμετωπίσουμε τη δασκάλα. Είναι τόσο βασική, όσο και η αναπνοή. Οι γονείς που δεν το προωθούν αυτό, είναι γιατί δεν ξέρουν, η  γιατί οι ίδιοι τεμπελιάζουν να  παροτρύνουν..(και βγάζουν διάφορες θεωρίες που τους συμφέρει, όπως γίνεται πάντα. Τύπου δε θέλει το παιδί, ενώ δε θέλουν στην ουσία οι ίδιοι..)  Οι γονείς και οι  παππούδες και γιαγιάδες που ξέρουν, χωρίς να ακούσουν τίποτα, λένε για αυτό είναι το καλοκαίρι, να καλύψουμε μερικά κενά που το Χειμώνα δε γίνεται….  

Αξιοποιούμε το καλοκαίρι σε όλους του τομείς!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου