Σελίδες

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΦΟΒΟΣ ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Φόβος. Το δυνατό τοξικό συναίσθημα που αναχαιτίζει τις επιθυμίες..μας.;;.

 Η λέξη φόβος προέρχεται από το ρήμα φέβομαι που σημαίνει "φεύγω έντρομος, τρέπομαι εις φυγήν". Δεν έχει αλλάξει η σημασία της. Και σήμερα σημαίνει ότι και στην αρχαία. Πανικός, τρόμος. Από τη μια αποσκοπεί στο να μας προστατεύσει από μία άμεση ή έμμεση απειλή, γι αυτό και αντιδρά πρώτος όταν βρεθούμε σε κίνδυνο, πχ μπροστά σε ένα επικίνδυνο ζώο. Η ένταση του φόβου που θα νιώσουμε εξαρτάται από το αν θα μπορέσουμε να «επιβάλλουμε» τη λογική μας σκέψη και να τον σταματήσουμε ή να τον ελέγξουμε. Με τα αποστάγματα από όλα τα πεδία…συνειδητοποιούμε την τοξικότητά του.., και τον αποβάλλουμε…..!!
 Απ' όλους τους φόβους που τρέφουμε, επαληθεύονται ευτυχώς μόνο οι χειρότεροι Σταντάλ
 Ας μην κοιτάμε πίσω με θυμό, ούτε μπροστά με φόβο, αλλά γύρω με επίγνωση Θέρμπερ Τζ.
Αυτό είναι το μυστικό του ηρωισμού: να μην επιτρέπεις στον φόβο να συνοδεύει τη ζωή σου Μπ Σω Γαλήνη είναι η κατάλυση κάθε πόθου και φόβου Βούδας
Δεν είναι φοβερό αν σας προσέβαλλαν, σας κορόιδεψαν ή σας λήστεψαν. Φοβερό είναι αν εσείς δεν μπορείτε να τα ξεχάσετε Κομφούκιος
Δεν έχουμε να φοβηθούμε, παρά μόνο το φόβο Ρούσβελτ Φραγκλίνος Εκείνος που είναι μολυσμένος με το φόβο της αρρώστιας, είναι ήδη μολυσμένος με την αρρώστια του φόβου Ντε Μονταίν Οι άνθρωποι που επιθυμούν να εμπνέουν τρόμο, δείχνουν πως είναι φοβητσιάρηδες. Έμερσον Ρ.
Η λογική παλεύει με το φόβο και νικά Ευριπίδης
Η συνείδηση στέκει μόνη επάνω από τον φόβο Βίας Κανένα πάθος δεν ληστεύει τη δύναμη της ενέργειας και τη λογική από το μυαλό του ανθρώπου, όσο ο φόβος Μπιούρκ Ε.
Ο δικός μας φόβος μπροστά στην καταστροφή μόνο μεγαλώνει την πιθανότητα της Ράσελ Μπ. Ο φόβος είναι η αναμονή μελλοντικού κακού Πλάτων
 Ο φόβος κάνει τους έξυπνους ανόητους και τους δυνατούς αδύνατους Κούπερ Φ.
 Ο φόβος καταστρέφει την ελευθερία του ατόμου Αρτεμάκης Ο φόβος πηγάζει πάντοτε από την αμάθεια Έμερσον Πνίξε το φίδι της αμφιβολίας στην ψυχή σου, λειώσε τα σκουλήκια του φόβου στην καρδιά σου. Τότε και τα βουνά ακόμα θα παραμερίσουν απ’ το διάβα σου Σερεντί Κ.
Στον αγαθό άνθρωπο για το τίποτε δεν γεννιέται φθόνος, ούτε φόβος, ούτε οργή ή μίσος Πλούταρχος Τα δαιμόνια επιτίθενται στους φοβητσιάρηδες Ινδική παροιμία
Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε, είναι ο ίδιος ο φόβος Ρούζβελτ Θ.
Το πέρασμα από μια θρησκεία του φόβου σε μια θρησκεία της ηθικής αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στη ζωή ενός έθνους Αϊνστάϊν Α.
Φόβος: ψυχική αναταραχή που προκλήθηκε από την αναμονή του κακού Πλάτωνας
Χρησιμοποιήστε τη φαντασία όχι για να φοβάστε μέχρι το θάνατο, αλλά για να εμπνευστείτε για την ζωή Μπρούκμεν Α. Μη φοβείσθε υμείς. Οίδα γαρ ότι Ιησούν τον εσταυρωμένον ζητείτε. Ουκ έστιν ώδε. Ηγέρθη γαρ καθώς είπε [Ματθ. κη’6] Ματθ.κη'6 Μη φοβού, μόνον πίστευε [Μαρκ. ε’36] Μαρκ.ε'36 Μη φοβού. Μόνο πίστευε, και σωθήσεται [Λουκ. η’50] Λουκ.η'50 Ὁ Χριστὸς ἦλθε νὰ μᾶς ἐλευθερώσει ἀπὸ τὸ φόβο τοῦ θανάτου καὶ τῆς κολάσεως, (Ἑβρ. β´ 14-15). Δὲν μᾶς ἔφερε πνεῦμα δειλίας, ποὺ προκαλεῖ φόβο, ἀλλὰ πνεῦμα υἱοθεσίας (Ῥωμ. η´ 14-15). Ὁ Χριστὸς μᾶς ἐλευθέρωσε. Ὅποιος πιστεύει στὸ Χριστὸ ἐλευθερώνεται καὶ ὁδηγεῖται στὴν ἀγάπη ποὺ «ἔξω βάλλει τὸν φόβο» (Α´ Ἰω. δ´ 18).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου