Σελίδες

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ανθρώπινος μαγνητισμός

Ανθρώπινος μαγνητισμός; Πολικότητα του ανθρώπινου σώματος;
( με πειράματα…για μικρές αποδράσεις απτο μικρόκοσμό μας!)
Αν πετάξουμε μια πέτρα στο νερό, θα δούμε γύρω απτο σημείο της πτώσης να σχηματίζονται κύκλοι που όλο και θ απλώνονται και θα σβήνουν καθώς θα απομακρύνονται.
 Αν βάλουμε μαζί 2 σώματα, το ένα θερμό και το άλλο ψυχρό, η θερμότητα που θα ακτινοβολεί με κυματισμούς το θερμό, θα φτάσει στο ψυχρό σώμα, και θα του μεταδώσει θερμοκρασία. Ο σερ Ουίλιαμ Κρουκς, ο μεγάλος Άγγλος σοφός που είχε ενδιαφερθεί για τις ψυχικές έρευνες, απέδειξε ότι οι φυσικές δυνάμεις όπως ο ήχος, ο ηλεκτρισμός, η θερμότητα το φως κλπ, οφείλονται σε δονητικές κινήσεις. Σαν σημείο εκκίνησης πήρε το εκκρεμές που χτυπά στον αέρα τα δευτερόλεπτα. Διπλασίαζε συνεχώς τον αριθμό των χτυπημάτων. Μετά από 32 δονήσεις ανά δευτερόλεπτο, η δόνηση παράγει τον ήχο.
Πρόκειται για τη χαμηλότερη μουσική νότα , αλλά στο βαθμό που οι δονήσεις αυξάνονται ,ο ήχος γίνεται όλο και διαπεραστικότερος. Το ανθρώπινο αυτί συλλαμβάνει τους ήχους μέχρι 32.768 δονήσεις ανά δευτερόλεπτο. Πέρα από τον ήλιο, πολλαπλασιάζοντας τις δονήσεις παράγεται το φως, η θερμότητα, ο ηλεκτρισμός..κλπ. Σ’ αυτή την κλίμακα των δονήσεων πιστεύει ο Εκτόρ Ντυρβίλ(Αθήνα 1987) ότι πρέπει να βρίσκεται και ο ανθρώπινος μαγνητισμός….
Την πολικότητα του ανθρώπινου σώματος μάντεψαν σε γενικές γραμμές οι μεγάλοι μαγνητιστές του παρελθόντος Παράκελσος, Βαν Χέλμοντ, Ρόμπερτ Φλόυντ. Στη συνέχεια μετά από μια μακρόχρονη περίοδο λήθης, ο μαγνητισμός ξαναγεννιέται με τον Μεσμέρ που στην πρότασή του βεβαιώνει. «Ιδιαίτερα στο ανθρώπινο σώμα, εκδηλώνονται ιδιότητες ανάλογες
μ αυτές του μαγνήτη. Διακρίνουμε σ αυτό πόλους το ίδιο διαφορετικούς και αντιτιθέμενους, οι οποίοι μπορούν να επικοινωνήσουν ,να αλλαχτούν, να καταστραφούν,η να αντιστραφούν.» Όμως η αντίληψη αυτή η οποία επαναλήφθηκε από τον Ντελόν δεν εξετάστηκε σε βάθος, παρά απτον Βαρώνο Ράινχενμπαχ, ο οποίος μετά από πειράματα 30 ετών και επάνω σε ευαίσθητα υποκείμενα, αναγνωρίζει ότι το ανθρώπινο σώμα πολώνεται, Ότι οι αντίθετοι πόλοι λάμπουν με διαφορετικά χρώματα. Ότι οι αισθήσεις που νοιώθουν τα άτομα με την επαφή ή απλώς με την προσέγγιση του ενός πόλου σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος δεν είναι ίδιες, παρά με την επίδραση άλλου συγκεκριμένου πόλου, και ότι οι ιδιαιτερότητες αυτές παρατηρούνται με όλα σχεδόν τα σώματα και τις δυνάμεις της φύσης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου