Σελίδες

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;


Ο σύγχρονος πνευματικός δάσκαλος Dr.Wayne Dyer  μας δίνει μια περίληψη  των δώδεκα Πνευματικών Αρχών. Για το τι είναι το <πνευματικό> και τι το< μη πνευματικό Ον>, λέγοντας.

 Η διαφορά ανάμεσα στο πνευματικό ον και το μη πνευματικό δεν εντοπίζεται στη φυσική μορφή η στις φυσικές περιστάσεις της ζωής. Εντοπίζεται στην αόρατη διάσταση που υπάρχει μέσα στον κάθε άνθρωπο

1. Το πνευματικό Ον χρησιμοποιεί την πολυδιάστατη σκέψη.

 Το μη πνευματικό πιστεύει ότι  οι πεποιθήσεις και οι σκέψεις του περιορίζονται στις πέντε αισθήσεις

2.Το πνευματικό Ον, πιστεύει στην ύπαρξη μιας καθοδήγησης που είναι γεμάτη αγάπη .Το μη πνευματικό, πιστεύει ότι είναι πάντα μόνο.

3.Το πνευματικό Ον εστιάζει στην αυθεντική προσωπική ενίσχυση.

Το  μη πνευματικό, εστιάζει στην απόκτηση της προσωπικής δύναμης

4.Το πνευματικό Ον αισθάνεται συνδεδεμένο με όλη την ανθρωπότητα, ενώ το μη πνευματικό αισθάνεται απομονωμένο από όλους τους άλλους.

5.Το πνευματικό Ον,γνωρίζει μια διάσταση που είναι πέρα από το αίτιο και το αποτέλεσμα(αιτιατό), ενώ το μη πνευματικό ,πιστεύει σε υπερβολικό βαθμό στην αρχή του αιτίου και του αιτιατού.

6. Το πνευματικό Ον,επιδιώκει την ηθική, τη γαλήνη, και την ποιότητα στη ζωή, ενώ το μη πνευματικό επιδιώκει τα επιτεύγματα, την απόδοση και τα υλικά αγαθά

7.Το πνευματικό Ον, εφαρμόζει  το διαλογισμό η την προσευχή ,ενώ το μη πνευματικό τα απορρίπτει.

8.Το πνευματικό Ον,Κατανοει ότι η διαίσθηση είναι φωνή του Θεού, ενώ το μη πνευματικό βλέπει τη διαίσθηση ως απρόβλεπτα γεγονότα.

9. Το Πνευματικό Ον ξέρει ότι η βίαιη αντίδραση στο κακό ισοδυναμεί με συμμετοχή στο κακό. Εστιάζει σε αυτά που υποστηρίζει ,ενώ το μη πνευματικό εστιάζει σε αυτά που πολεμά.

10. Το πνευματικό Ον αισθάνεται ευθύνη απέναντι στο σύμπαν και δέος για το γεγονός ότι υπάρχει, ενώ το μη πνευματικό δεν αισθάνεται  καμία ευθύνη ούτε πιστεύει ότι ανήκει σε αυτό

11. Το πνευματικό Ον ζει μια ζωή συγχώρεσης, ενώ το μη πνευματικό  μνησικακεί και επιδιώκει την εκδίκηση όταν πιστεύει ότι αδικήθηκε.

12. Το πνευματικό Ον πιστεύει ότι μπορεί να κάνει θαύματα, ενω το μη πνευματικό πιστεύει στους περιορισμούς ,και βλέπει τα θαύματα σαν απρόβλεπτα τυχαία  συμβάντα!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου