Σελίδες

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΣΦΑΙΡΙΚΟΤΗΤΑ,Α-ΥΛΗ




 

Όπως ο αγαπημένος μας πλανήτης, που περιστρέφεται και περιφέρεται για να φωτίζεται, έτσι κ ο εγκέφαλος μας, πρέπει να  φωτίζεται σφαιρικά, γιατί μπορεί να είναι πολύ πολύ εύκολο να μηρυκάζουμε  τα ιδια, αλλά γινόμαστε μονομερείς και επιδερμικοί και φωτίζουμε μια πλευρά του εγκεφάλου!…Ναι μερικοί μπορεί να ωφελούνται, αλλά το μυαλό βλάπτεται, μέσα σε ανεπάρκεια…!! Έτσι επιλέγουμε    ιδίους με άλλη μορφή να μας κυβερνούν, γιατί δε γινόμαστε ρηξικέλευθοι, για να εξαλείψουμε αυτη τη συνιστώσα μέσα μας..με σφαιρικότητα κυρίως, η  εμβρίθεια  είναι όταν σε ενδιαφέρει κάτι πολύ,ή για  επάγγελμα. 🌈🌈

Μέσα στους ωκεανούς της γνώσης, σ αυτή τη ζωή, μόνο σε κάποιο μικρό χώρο  που μας ενδιαφέρει  προλαβαίνουμε να βρέξουμε μόνο τους αστράγαλους μας. Τις λίγες αυτές σταγόνες με τις οποίες έχουμε βραχεί,  πρέπει να τις ραντίζουμε σε όλο τον κόσμο πιστεύω, και όχι να τις κλειδώνουμε στα χαρτιά, στους σκληρούς των υπολογιστών, και στους εγκεφάλους, σαν κάτι προσωπικό.

Γιατί να μην ασχολούμαστε συνέχεια με την ύλη;;

Όταν κοιτάς μια γιγάντια βελανιδιά, ρώτα τον εαυτό σου, τι την έκανε να γίνει όπως έγινε; Ξεκίνησε από ένα τόσο δα βελανίδι, ένα σποράκι, που με τα χρόνια μεταμορφώθηκε σε πελώριο δένδρο. Ο λογικός σου νους, σου λέει πως πρέπει να υπάρχουν οι ιδιότητες του δέντρου μέσα στο βελανίδι.. Αλλά αν ανοίξεις το βελανίδι, δε θα βρεις τίποτα μέσα που να μοιάζει με δέντρο. Θα βρεις μονάχα μια καφετιά μάζα από σκέτη σκόνη. Αν αναλύσεις αυτή τη σκόνη, θα βρεις μικρότερα κομματάκια σκόνης, μετά θα βρεις μόρια του βελανιδιού, ύστερα θα βρεις άτομα, ύστερα ηλεκτρόνια και άλλα σωματίδια μέσα στο άτομο, μέχρι να φτάσεις στο πιο μικρό σωματίδιο που μπορεί να δεις με το πιο τέλειο μικροσκόπιο. Τότε θα ανακαλύψεις ότι δεν υπάρχουν πια σωματίδια , αλλά κύματα ενέργειας, που έρχονται και φεύγουν με τρόπο μυστηριακό. Έτσι φτάνουμε στο συμπέρασμα πως το βελανίδι και το δέντρο, έχουν έναν αόρατο Δημιουργό, που δε μπορούμε να τον μετρήσουμε και να τον υπολογίσουμε. Η Πηγή των πάντων λοιπόν είναι άυλη, αφού δεν ανήκει στη διάσταση του μετρήσιμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου