Σελίδες

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;


Το λένε και πολλοί πτυχιούχοι γονείς, από Ελλάδα, Ευρώπη,  Αμερική ,που δεν έχουν  σφαιρική αντίληψη,..με θύματα  τα παιδιά.

Λένε. Έμενα με ενδιαφέρει μόνο το παιδί μου στα μαθήματα. Μεγαλύτερη αμορφωσιά από αυτό δεν υπάρχει. Εξηγώ.

Κατ αρχάς  το παιδί σου δεν είναι σε ένα βουνό μόνο του , αλλά ζει μέσα στις κοινωνίες η σε κοινότητες. Τα πάντα είναι σε συνάρτηση με κάτι άλλο. Όπως στη φυσική έχουμε το σύστημα αναφοράς.

Ο έλεγχος γραφει τον Μ.Ο. της τάξης για να δει πού ανήκει, το ύψος του στη χώρα που βρίσκεται κρίνεται αν είναι πάνω η κάτω απτο Μ.Ο.κλπ

Σε ενδιαφέρει  μόνο το παιδί σου, στο σπίτι σου. Για την υγεία του, για το φαγητό του, όχι στα θέματα της κοινωνικοποίησης. Ακόμα και στη ζούγκλα να ζει, αμιλλάται με τους πιθήκους για να ζήσει.

Κοινωνικοποίηση λέγεται, και μαθαίνουμε τα παιδιά να προσαρμόζονται στις κοινωνίες. π.χ. Στους γονείς μπορεί να αρέσει να πηγαίνει σε ένα σπίτι το μικρό παιδί του , ( τους το έχει πει  και κάποιος ψυχολόγος για να δουλεύει με ισόβιο πελάτη ), και να το κάνει λαμπόγυαλο, να το λέει και έξυπνο κλπ. Αν τα κάνει αυτά στην κοινωνία θα φάει τις σφαλιάρες του, οπότε δεν το προσαρμόζετε στις κοινωνίες, αλλά ικανοποιείτε το <εγώ> σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου