Σελίδες

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ



Τα ίδια συναισθήματα για καποιον/ους, δημιουργούν εξαρτήσεις!Θέλουμε, η λέμε όχι στη ρουτίνα, και όχι ολο στα ίδια, για το καλό μας;;Πολλά άτομα φεύγουν απτη μια εξάρτηση και πανε στην άλλη! Πολύ σύνηθες, και εύκολο! Δε φαίνεται η βλάβη εξωτερικά, αλλά βλάπτει τον εγκέφαλο!

Η λέξη πονόσωμα χρησιμοποιήθηκε  από το συγγραφέα Έκαρτ Τόλλε για να περιγράψει το μέρος του υποσυνείδητου μας που έχει συνηθίσει να βιώνει δυσάρεστα συναισθήματα, όπως πόνο, πλήγωμα,  άγχος, φόβο, αδικία, πίκρα, προδοσία, απόρριψη, ενοχή.θυμό, και ίσως ακόμα πανικό η οργή. Θεωρεί ότι αυτό το μέρος της ύπαρξης μας έχει πραγματικά εθιστεί σ αυτά συναισθήματα και ότι αναζητά να βρίσκει τρόπους να τα βιώνει σε τακτική βαση. Μπορεί  να το  κάνουμε αναγκάζοντας τους άλλους να μας δημιουργούν αυτά τα συναισθήματα  γιατι τα έχουμε συνηθίσει. Μπορεί να προσπαθούμε να τα νοιώθουμε και μονοι μας, λογω εθισμού.

Αυτή η θεωρία της ανάγκης μας να πάρουμε τη <δόση μας> από γνώριμα συναισθήματα, επιβεβαιώνεται  από τη βιολόγο  Canndace Pert   η οποία μελέτησε τις ορμόνες πεπτίδια, και μαζί με άλλους ερευνητές ανακάλυψαν ότι κάθε φορά που βιώνουμε ένα συναίσθημα εκκρίνονται συγκεκριμένα πεπτίδια απτον εγκέφαλο, μπαίνουν στην κυκλοφορία τους αίματος, και  υπάρχει εθισμος, όπως καφεινη,ηρωινη, νικοτινη, κλπ….Κάθε φορά που βιώνουμε  την ίδια νοητική η συναισθηματική αντίδραση σ ένα συγκεκριμένο ερέθισμα, οι συνάψεις των  νευρώνων ενεργοποιούνται με τον ιδιο τρόπο δημιουργώντας  αυτό που ονομάζεται δίκτυο νευρώνων και έτσι μας προδιαθέτουν στις ίδιες  αντιλήψεις, και προκαταλήψεις. Είμαστε καλωδιωμένοι  με αυτά που έχουμε συνηθίσει… Θέλουμε;;;Αν ναι το συνεχίζουμε!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου