Πολλά άτομα νηστεύουν για τα Χριστούγεννα. Πώς;
Εμείς οι Χριστιανοί ορθόδοξοι (και οι υπόλοιπες κατηγορίες) και ειδικά οι νέοι μέσα στο σύμφυρμα που ζούμε τώρα , πρέπει να συνειδητοποιούμε με γνώσεις!.
Οταν λέμε νηστεία στον Χριστιανισμό σημαίνει πως αποφεύγουμε μεν ορισμένες τροφές που δεν "επιτρέπεται " να φάμε , ή εννοούμε μια γενικότερη εγκράτεια και όχι να καταβροχθίζουμε τεράστιες ποσότητες από μη αρτύσιμα είδη;
Αν η νηστεία δηλαδή η αποφυγή κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πνευματική και ψυχική κάθαρση, τότε κατ΄επέκταση το ποτό και το τσιγάρο έχουν αντίκτυπο αρνητικό στο σώμα, αλλά και στο πνεύμα; Τότε γιατί σε περιόδους νηστείας, ενώ μερικά άτομα νηστεύουν, παράλληλα πίνουν και καπνίζουν;
Αν βρίσκουμε πιο εύκολο να νηστέψουμε χωρίς τη στροφή προς τα μέσα, την ενδοσκόπηση, την προσπάθεια επικοινωνίας με το Θείο όπως κι αν το ορίζει κανείς, έχει το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε η νηστεία , η κάποιο επί μέρους αποτέλεσμα στα δικά μας μέτρα ;
Αν με οποιαδήποτε διατροφή δεν κάνουμε θετικές σκέψεις, σκέψεις όχι εγωκεντρισμού, όχι δουλοπρέπειας και υποτέλειας, αλλά αγάπης του πλησίον ως σεαυτον σύμφωνα με τη Χριστιανική Διδασκαλία, μέσα στο σώμα οι χημικές αντιδράσεις και οι διεργασίες ρέουν υγιώς ή μπλοκάρονται δημιουργώντας α-σθένειες;
Μη ξεχνάμε ότι και ο Χίτλερ δεν έτρωγε κρέας ούτε ψάρι!Οι γιόγκι δεν τρώνε κρέας, μεταξύ των άλλων και γιατί το ζώο όταν σφάζεται, απτην ταραχή του παράγει στα επινεφρίδια αδρεναλίνη που μπαίνει αναλλοίωτη στον οργανισμό μας, καθώς και το κοτόπουλο. Με το ψάρι είναι «κάπως» διαφορετικά (Για αυτό ο Χριστός ευλόγησε το ψάρι)
Είναι ένας απτούς λόγους που οι άνθρωποι που θέλουν να συγκεντρωθούν σε προσευχή και διαλογισμό τρώνε ψάρι αντί για κρέας.
Για ν αποφύγουν την αδρεναλίνη σε μερικές χώρες, υπάρχουν ζώα σφαγμένα με ήπιο τρόπο , δηλαδή στον ύπνο και έτσι τα ζωα δεν εκκρίνουν αδρεναλίνη απτήν ταραχή.
Αναδιφώντας στην ιστορία, μεγάλη αξία στην Ελληνική διατροφή από τα Ομηρικά έπη, έχουν το ψωμί, η ελιά και ο οίνος που αργότερα υιοθέτησε και ο Χριστιανισμός. Όταν ένας ξένος επισκεπτόταν την οικία κάποιου, του προσφερόταν άρτος και οίνος, και ήταν και πρωινή συνήθεια να βουτάνε το ψωμί στο κρασί ( ομοιότητα και σήμερα με τη θεία κοινωνία)
Ο Πυθαγόρας και γενικά οι φιλόσοφοι ακολουθούσαν δίαιτα βασισμένη στα φρούτα, τους καρπούς και τα λαχανικά. Ο δε Θεόφραστος διδάσκει ότι «η πολυφαγία και η κρεοφαγία αποχαυνώνουν τον νου και τον οδηγούν στην τρέλα».
Ο Πυθαγόρας επίσης καταδικάζει την κρεοφαγία και πιστεύει ότι κάθε τροφή που εισέρχεται στο σώμα το επηρεάζει θετικά ή αρνητικά, και στρέφει τον άνθρωπο στην αρετή ή στη κακία αντίστοιχα. Επίσης η τροφή και το ποτό πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.
Όταν οι Πυθαγόρειοι αυτοσυγκεντρώνονταν πριν τη κατάκλιση, απαγορευόταν να έχουν φάει λίγο νωρίτερα. Το παστέλι ήταν η τροφή που κατανάλωναν οι μυημένοι στα Ελευσίνια Μυστήρια σε περίοδο νηστείας. Επίσης λέγεται ότι οι ξηροί καρποί και ιδίως τα αμύγδαλα είναι η τροφή των φιλοσόφων, άρα ωφελούν τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.
Για πολλές θρησκείες, οι τροφές έχουν κάποια "δόνηση" και κάποιες ιδιότητες διαφορετικές από αυτές που διδάσκει η διατροφολογία. Έτσι υπάρχουν διδασκαλίες που συνιστούν την αποφυγή κατανάλωσης κρέατος. Ο Πυθαγόρας είχε απέχθεια για τα κουκιά που σημαίνει ο,τι ίσως να γνώριζαν από τότε την ασθένεια της κυάμωσης που αυτά προκαλούν σε όσους έχουν έλλειψη του ενζύμου G6PD. Λέγοντας το γνωστό «απέχετε των κυάμων»
Υπάρχουν βέβαια άτομα που έζησαν 100 χρόνια, και έτρωγαν κρέας τρεις φορές την εβδομάδα. Όπως και μερικοί γιόγκι που καπνίζουν. Τα πάντα είναι σχετικά και στη διατροφή σε συνδυασμό με τις σκέψεις. Η απολυτότητα βλάπτει γενικώς!
Όποιο άτομο μιλάει για νηστεία μόνο για ν αποτοξινωθεί χωρίς το πακέτο νηστεία, θετικότητα, περισυλλογή, προσευχή, διαλογισμό, τότε μπορεί να πάρει ζεόλιθο, ο οποίος μπορεί ν αποτοξινώσει τον οργανισμό του και ν αποβάλλει επίσης τα βαρέα μέταλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου