ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΔΕΡΝΟΝΤΑΙ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ. 0-7 ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗ ΒΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΥ. ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΩΣ ΕΑΥΤΟΥ . ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΟΦΕΊΛΟΥΝ (χωρις όρους, αλλά με όρια)
Συμφωνα με την Ιατρική ψυχολογια.
Εκφοβισμός είναι η συστηματική κατάχρηση δύναμης και ορίζεται ως η επιθετική συμπεριφορά η σκόπιμη άσκηση σωματικής βίας από συνομηλίκους που ασκείται επαναλαμβανόμενα με ανισότητα δύναμης ανάμεσα στον θύτη και στο θύμα.
Εκφράζεται με σωματική και λεκτική βια η ακόμα και αποκλεισμό από μια παρέα η ακόμα μέσω διαδικτύου
Είναι η πιο συχνή μορφή βίας που βιώνουν τα παιδιά από τους γονείς η άλλον ενήλικα. Τα παιδιά που το βιώνουν έχουν σωματικά προβλήματα , διαταραχές και αρχίζουν το κάπνισμα.
Εμφανίζουν επίσης άγχος, κατάθλιψη, αυτοτραυματισμούς η αυτοκτονικές , τις τάσεις στην εφηβεία.
Όταν ένα παιδί έχει υποστεί εκφοβισμό υπάρχουν πιθανότητες να δρα ως παράγοντας για ψευδαισθήσεις, παραισθήσεις και απόπειρα αυτοκτονίας στη εφηβεία του.
Άλλοι παράγοντες ως συνέπεια, πιθανόν να είναι τα μειωμένα εργασιακά του προσόντα, η μειωμένη ικανότητα οικονομικής διαχείρισης, οι μειωμένες φιλικές σχέσεις, χαμηλότερη διάρκεια μιας συντροφικής σχέσης, ανάλογα με τη διάρκεια και την ένταση του εκφοβισμού.
Οι θύτες επίσης στη μικρή ηλικία, μπορεί να εκδηλώσουν κατάθλιψη και αποκλίνουσες συμπεριφορές που μπορεί να βλάψει τους ίδιους.
Αν τα παιδιά που ασκούν εκφοβισμό δεν έχουν κάποια ψυχοπαθολογία, στη ενήλικη ζωή τους μπορεί να έχουν διορθωθεί με κάποια θεραπεία.
Τα αγόρια μπορεί να εκδηλώσουν παραβατική συμπεριφορά περισσότερο από τα κορίτσια
Άλλη μορφή βίας η οποία είναι καταστροφική, είναι των συμμοριών που αφορά περισσότερο τους άντρες και είναι πιο σοβαρής μορφής, γιατί έχουν και φονικά όπλα , καθώς και κίνδυνο ως ενήλικες , οι θύτες να έχουν ψυχώσεις και να γίνουν οι ίδιοι θύματα η να κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας.///
Ελέγχουμε πρώτα τις ορμόνες του θύτη. Μετα το μετωπιαίο και με μαγνητική, αν έχει κατάθλιψη . Φαίνεται.
Μετα θεραπείες με φαρμακευτική αγωγή και συνεχίζουμε με ψυχοθεραπείες οικογενειακές
Αν δεν ενεργήσουμε ετσι, μπορει να το δούμε οπως τους γνωστούς φονιάδες στη φυλακη, και να λεμε αχ ήταν καλο παιδι.
Οι καθηγητες καλο ειναι να τα συστήνουν αυτα, αλλα δυστυχώς οι περισσότεροι που τελείωσαν ενα Πανεπιστήμιο στα 25 τους, ΔΕΝ τα ξέρουν. Κολλούν ρετσινιές και νομίζουν οτι ολο το θεμα ειναι στους βαθμούς , στον μισθό τους και στις απεργίες τους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου