Απαντώ με επιστημονικές έρευνες, σε αυτούς που λενε οτι οι γονείς δεν πρέπει να διαβάζουν τα παιδιά τους. Το ιδιο συμβαινει και με τους αθλητές , εκπαιδευτές κλπ Δεν υπαρχει αυτο που λενε , δεν πρεπει να εχει τον πατέρα του δασκαλο η τη μάνα του δασκαλα. Ειναι λαθος.
Εξαρταται απο τη ψυχική υγεια του παιδιού και του γονεα, εξαρτάται απο τον βαθμό συνεννόησης μεταξύ τους, αν ειναι καλα στα μυαλα τους, χωρις διαταραχές και οι δυο πλευρές.
Γενικα , οπως λεει στο τελος , ο γονιος πρεπει να δινει αυτα που ξερει στο παιδι του., γιατι το παιδι του αισθάνεται την ενέργεια που δινει ο γονιος και προσπαθει ακομα περισσότερο. Αν δεν εχει πολυ χρονο η γνωσεις ο γονιος, παιρνει και δασκαλο, αλλα ποτε δεν αφηνει το παιδι. Του λεει διαφορα που ξερει, προφορική παραδοση, κουτσομπολιά στην ιστορια κ.α (Βαριούνται οι γονεις ακομα και του Δημοτικου να πουν τι γιορτάζουμε 28 Οκτωβριου και 25 Μαρτίου και δυστυχώς πολλα Ελληνοπουλα δεν ξερουν. Τα περισσότερα. Ξερουν ομως τους ηθοποιούς κλπ)
Οι γονεις πρεπει να εκπαιδευουν με αγαπη τα παιδια τους, ακομα και δασκαλο να παιρνουν. Αλοιμονο τους γονεις που λενε, παιρνω δασκαλο, γιατι να το διαβασω και εγω; ( πληρης ανοησία και αγνοια) Τα μεγαλυτερα , πρεπει να τα ρωτουν οι γονεις, πες μου και εμενα να μαθω, για την επικοινωνια τους
Ο,τι ξερουν πρεπει να το δινουν, για να τους μεταφερει το παιδι μεσα του σε ολη του τη ζωη, εκτος απο τη γνωση καθ αυτη και την ενεργεια της αγαπης.
Μην ακούτε οτι οι γονεις δεν πρεπει να εκπαιδεύουν τα παιδια, οπως πρεπει και τα παιδια να εκπαιδευουν τους γονεις σε πραγματα που δεν ξερουν (μιλαμε αν ειναι καλα στα μυαλα τους και γονεις και παιδια) και δεν εχουν αγωνα για υπεροχή.
Ξερω μανα γιατρο, ελευθ. Επαγγελματια που δουλευε 12 ωρες τη μερα, φυσικά ειχε καθηγητες , αλλα παντα μετα τη δουλεια της, ελεγε στα παιδια της να τη μαθουν οτι ξερουν, και το αντιθετο. Ξερω και μανα εγωιστρια αποφοιτη Δημοτικοι που πηγε σε νυχτερινο και νομιζει οτι μορφωθηκε, και ελεγε θα σε ελέγξω, γιατι πληρωνω καθηγητες. Μιλαμε να υπάρχει και επιπεδο
ΓΟΝΕΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ και σχολική επίδοση
Ένας παράγοντας που επηρεάζει τη σχολική επίδοση των παιδιών είναι οι πρακτικές των γονέων. Ορισμένοι από τους έλληνες ερευνητές επικεντρώθηκαν στην διερεύνηση των τρόπων με τους οποίους η οικογένεια συμβάλλει στη σχολική επίδοση των παιδιών της.
Οι έρευνες που παρουσιάστηκαν αποδίδουν τη διαφοροποίηση της σχολικής επίδοσης στην κοινωνική προέλευση της οικογένειας. Όμως δεν απαντούν στο ερώτημα: γιατί ένας ορισμένος αριθμός παιδιών από μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα παρουσιάζει υψηλή σχολική επίδοση. Τι είναι αυτό, που στις διάφορες οικογένειες της ίδιας κοινωνικής τάξης, διαφοροποιεί τη σχολική επίδοση;
Οι προσδοκίες των γονέων οι οποίες είναι κοινωνικά διαφοροποιημένες, ορίζουν διαφορετικές πρακτικές και εκπαιδευτικές στρατηγικές που στοχεύουν στην προετοιμασία του παιδιού για το μέλλον του.
Ένα τμήμα των μελετών της ελληνικής βιβλιογραφίας, εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στις πρακτικές, τις εκπαιδευτικές στρατηγικές των γονέων και τη σχολική επίδοση του παιδιού. Μεταξύ αυτών είναι και η έρευνα του Μυλωνά, κ. συν., (1999). Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν ήταν η ημικατευθυνόμενη συνέντευξη του ενός ή και δυο γονέων δυο ομάδων Α και Β μαθητών (ομάδα Α μαθητές με υψηλή βαθμολογία και ομάδα Β μαθητές με χαμηλή βαθμολογία).
Από την ανάλυση των δεδομένων της έρευνας του Μυλωνά, κ.συν., (1999), διαπιστώνεται ότι είναι έκδηλες οι διαφορές των εκπαιδευτικών στρατηγικών και πρακτικών των δυο ομάδων γονέων ως απόρροια του κοινωνικού και μορφωτικού τους επιπέδου. Οι γονείς της ομάδας Α προετοιμάζουν το παιδιά τους, δημιουργώντας και εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις έτσι ώστε το παιδιά τους να έχουν επιτυχίες και στο σχολείο και στη ζωή. Γνωρίζουν ότι η επιτυχία στο σχολείο και στη ζωή των παιδιών τους εξαρτάται και από τις δικές τους ενέργειες όπως: το ενδιαφέρον τους, η ενθάρρυνση, οι επιθυμίες, τα πνευματικά ενδιαφέροντα, οι αναγνωστικές συνήθειες κλπ. Τα παιδιά με τη σειρά τους εσωτερικεύουν αδιόρατα αυτές τις στάσεις και συνήθειες με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν στο σχολείο υψηλές επιδόσεις .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου