Σελίδες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

 

ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑ. 

Λύσεις για τη αντιμετώπιση της σωματικής βίας ανηλίκων


Δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι το κράτος και η κυβέρνηση δεν τα ξέρει αυτά που προτείνουμε ως άμεσες εφαρμόσιμες εφικτές λύσεις, για την αντιμετώπιση της σωματικής βίας. Όπως ξέρουμε υπάρχει και η λεκτική και η ψυχοπνευματική βία, όμως αυτές δεν είναι τόσο εμφανείς και ποινικοποιημένες, ενιοτε όμως είναι περισσότερο επιζήμιες για τον άνθρωπο δημιουργώντας άπειρα τραύματα.

Αν αναρωτηθεί κάποιος γιατί λοιπόν δεν τα διορθώνει το κράτος με πυροσβεστικές δραστικές λύσεις;

Είναι πολύ πιθανόν να εμφανίζει στον κόσμο ότι δίνει λύσεις, αλλά στην ουσία να θέλει να υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα Γιατί να υπάρχουν;

Για να αισθάνονται τυχεροί οι γονείς που δεν έχουν τέτοια παραβατικά άρρωστα παιδιά και να μη διαμαρτύρονται για άλλα θέματα, όπως η ακρίβεια, η ύπουλη αλλαγή πληθυσμού, οι πολλοί λαθρο που τους πληρώνουμε και γεννούν στη χώρα μας, και τα παιδιά τους με πολλές διαταραχές, που παίρνουν εξτρα επιδόματα.

Όταν οι γονείς αισθάνονται περήφανοι, τύπου, ευτυχώς εγώ είμαι καλός γονιός που δεν έχω τέτοια παιδιά, μειώνονται και οι απαιτήσεις προς το κράτος και οι διαμαρτίες. Σκέπτονται <κοίτα τι υπάρχει έξω , ευτυχώς εμείς να μη μιλάμε που δεν ανήκουμε σε αυτή την άρρωστη κοινωνική κατηγορία. Ας κοιτάμε τη δουλειά μας, είμαστε τυχεροί και καλοί>

Για τον ίδιο λόγο δεν μαζεύουν τους άστεγους από τους δρόμους, για να αισθάνονται τυχεροί αυτοί που έχουν σπίτι και να μην έχουν άλλες απαιτήσεις απο το κράτος.


Δεν είναι τυχαίο που τα προβάλλουν οι ειδήσεις συνεχώς, ενώ θα έπρεπε (το κράτος) να προβάλει τις λύσεις για να γίνεται εγγραφή στο υποσυνείδητο παιδιών και γονέων, από εικόνες ενάρετων ισορροπημένων παιδιών από υγείες γονείς, που αγωνίζονται για το κοινό καλό.

Παιδιά που προσφέρουν σε άλλα παιδιά η σε παππούδες, κάτι απο υπηρεσίες, η από κάτι υλικό που θα τους δώσει χαρά. Υπάρχουν και τέτοιοι έφηβοι, αλλά δεν τα προβάλλουν, γιατί δε συμφέρει το κράτος. Αν προβάλλουν τέτοιες ανυψωτικές σκηνές και τα μιμηθούν και άλλα παιδιά , θα ζητούν από το κράτος και τα σχολεία, ν ασχολούνται με υγιή μαθήματα και όχι με τη διαφορετικότητα και τη σεξουαλικότητα συνεχώς, θα ζητούν περισσότερη αγάπη στη Μάνα φύση, θα ζητούν περισσότερη αρμονία του μέσα τους και του έξω τους, θα ζητούν ποιότητα ζωής ,χωρίς ακρίβεια, κοινωνίες χωρίς πολέμους, δεν θα είναι τόσο καταναλωτικά, δεν θα είναι τόσο της επίδειξης του κινητού και του άπλετου καταναλωτισμού,αλλά πιο πνευματικά και πιο απέριττα. Δεν θα είναι υπέρ της ομοφυλοφιλίας και της ώθησης στην ομοφυλοφιλία, δεν θα είναι υπέρ της κακοποίησης της φύσης και της φύσης τους, δεν θα πείθονται να κάνουν φυλομεταβάσεις και μετά να αυτοκτονούν απο τη δυστυχία, δεν θα παίρνουν ορμόνες αντί για τσάι, για να φέρονται αντίθετα από τη φύση τους.


Συμφέρει λοιπόν την κάθε ευρωπαϊκή κυβέρνηση να προβάλλει σκηνές σωματικής βίας στους ανηλίκους για να υπάρχουν όλα τα πάρα πάνω, για αυτό δείχνουν τις σκηνές. Οι ψυχολόγοι των μαζών τα γνωρίζουν αυτά και περίτεχνα τα σερβίρουν.

Ποτέ δεν λένε αν είναι από λαθρο η βια η από Ελληνες, αν είναι όμως κάποια ελληνική φωνή΄, τη βάζουν για να κρύβουν τη βια των λαθρο

Ποτέ δεν δείχνουν τη βια των ομοφυλόφιλων για να δείχνουν ότι σε αυτούς όλα είναι φυσιολογικά, να πηγαίνουν τα παιδιά σε αυτούς και για το συμφέρον τους, και να μειώνουν τον ευρωπαϊκό πληθυσμό, για να επικρατήσει η Ασία και η Αφρική.

Οι γονείς πρέπει να το προσέξουν αυτό. Να μη βλέπουν, τα παιδιά κυρίως, τέτοιες σκηνές σωματικής βίας, γιατί τις αναπαραγάγουν. Να καταγραφούν σκηνές στο υποσυνείδητο, καλοσύνης και ενσυναισθησης.


Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι η ψυχή σκέπτεται με εικόνες , με το παράδειγμα.. Βάζουμε δυο μάγειρες στην ίδια κουζίνα , τους δίνουμε ακριβώς τα ίδια υλικά, όλα με τις ίδιες συνθήκες , τους λέμε να δημιουργήσουν το ίδιο ακριβώς φαγητό. Ποτέ δεν βγαίνει ακριβώς το ίδιο στη γεύση,και στην εμφάνιση. Η αιτία είναι ότι έχουν άλλη εικόνα στο μυαλό τους για το συγκεκριμένο .


Άρα το πρώτο που κάνουμε για την καταστολή της σωματικής βίας, είναι να τα σταματάμε να βλέπουν τέτοιες εικόνες.


Μέσα στα κλαδιά των πυροσβεστικών λύσεων που επίσης τα ξέρει το κράτος, (αλλά ΄προτιμάει να διαφημίζει να πατούν κουμπιά για να σωθούν, τα οποία ίσως εξαλείψουν μόνο το 10%) είναι να μαζεύει τα παραβατικά διαταραγμένα από γονείς που τα παραμελούν, παιδιά , να τα τοποθετεί αμέσως σε άδεια κτήρια, να τους δίνουν φαγητό που να ηρεμεί το πνεύμα,(τα ξέρουν) μέσα σε πολιτισμένο περιβάλλον, να επιβλέπονται απο ψυχολόγους και να κάνουν τα ίδια εθελοντική εργασία προσφέροντας σε παιδιά, οτιδήποτε χειρωνακτικό η υλικό που θα φτιάξουν για τις θεραπείες τους.


Τα παιδιά αυτά επι πλέον, πρέπει αμέσως να εξετάζονται από γιατρούς, αν έχουν φυσιολογικό εγκέφαλο, αν έχουν σχιζοφρένεια, επιληψία, διπολικές διαταραχές, παράνοια, εξέταση στις ορμόνες τους, και να παίρνουν φαρμακευτική αγωγή, αν έχουν κληρονομικότητα σε ψυχασθένειες.

Οι γονείς πρέπει να κάνουν υποχρεωτική εκπαίδευση για τη θεραπεία της κοινωνίας, αφού πληρώσουν τις ζημίες που έκαναν τα παιδιά τους.


Αν είναι λαθρο να τους κοπούν τα επιδόματα και αμέσως απέλαση ο οποίος κανονισμος, πρέπει να κοινοποιηθεί παντού.


Για τις ρίζες του προβλήματος είναι η πρόληψη

Όταν δουν οι δάσκαλοι από τα νηπιαγωγείο παράλογη επιθετικότητα, θα πρέπει να το αναφέρουν, ώστε να γίνεται υποχρεωτική εκπαίδευση των γονέων και στα παιδιά ιατρική εξέταση.

Θα πρέπει να έχουν ξεχωριστό μάθημα κατά της βίας. Όχι σε όλα τα παιδιά. Στα επιθετικά με επιλογή.

Αν τα ήσυχα παιδιά εκπαιδευτούν στην περισσότερη ηρεμία, θα κατασταλεί η ενέργεια τους εντελώς.


Οι ρίζες οι βαθιές είναι η σωστή παιδεία με εξατομίκευση, οι ιατρικές εξετάσεις, οι θεραπείες με κάθε είδους αγωγή.

Τα ξέρει το κράτος και μπορεί να τα εφαρμόσει. Δεν είναι δύσκολα, μπροστά στα τόσα έξοδα που κάνει για ασήμαντα θέματα και όχι για την εξυγίανση της κοινωνίας. αρ


Ελένη Παπουτσή

Εκπαιδευτικός. Ειδική Αγωγή

Master of Education

Κλινική και ιατρική ψυχολόγος

Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου