Σελίδες

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΦΤΩΧΟ ΛΕΞΙΟΛΟΓΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

Όλες οι γνωματεύσεις για τις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών, του ΚΕΔΑΣΥ περιέχουν ως σύμπτωμα των παιδιών αυτών, το Φτωχό Λεξιλόγιο. (ναι σήμερα, που υποτίθεται οτι μαθαίνουν 42 γλώσσες)

Τα παιδιά, (όπως και οι ενήλικες, στα σπίτια τους χρησιμοποιούν 100 λέξεις της γλώσσας τους) Αυτό συμβάλει στις μαθησιακές δυσκολίες τους και στους νευρώνες τους.

Μέσα απο χαρούμενα βιβλία που ενδιαφέρουν τα παιδιά, θα βρουν το λεξιλόγιο που έχουν ανάγκη. Μιλάς ελληνικά σε ελληνόπουλα και δεν καταλαβαίνουν τις λέξεις. Όσα παιδιά πηγαίνουν σε ξενόγλωσσα σχολεία, δικαιολογούνται κάπως, όταν βλέπουν π.χ. εργασία Λογοτεχνίας στα ελληνικά και ρωτούν συνέχεια τι θα πει αυτή η λεξη, σχεδόν σε κάθε γραμμή. Δε μιλάμε για να βάλουν πλαγιότιτλους σε παραγράφους στο Γυμνάσιο.

Πάντα στις διακοπές , μαζί με τα παιδιά, επιλέγουμε βιβλία, εννοείται με τις διαχρονικές αξίες, για αγάπη στην πατρίδα, για τα σωστά συναισθήματα των δυο φύλων και με πλούσιο λεξιλόγιο.. Μετά πρέπει να χρησιμοποιούν μερικές λέξεις και να τις συζητάμε μαζί.

Οι διακοπές (και του Πάσχα) είναι και για αυτό, όπως και για τη συναναστροφή με ζωντανές παρέες, με φύση, με διασκέδαση, με ψυχαγωγία , με γέλιο, όχι για την τελειοθηρία των βαθμών και την εργασιομανία κατά τη διάρκεια της οποίας οι νευροδιαβιβαστές (ορμόνες) δε βρίσκονται σε ισορροπία/ Οι εγκέφαλοι και τα σώματά πρέπει να ξεκουραστούν και να αναζωογονηθούν, για να αρχίζουν μετά τα παιδιά τις τελικές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου