Σελίδες

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

 

BLOOG 26/4/24

Ψυχοθεραπείες; με έρευνα, όχι με ό,τι βρούμε μπροστά μας.

Να προσέχουμε τα παιδιά σε ποιους ψυχο πηγαίνουν και γιατί. Πολλοί για λόγους ιδιοτέλειας, σπέρνουν μίσος μέσα στις ψυχές τους, για τους γονείς τους, τ αδέλφια τους, τους φίλους τους, τους πρώην εραστές τους και τους αναπτύσσουν αρνητικό ναρκισσισμό με κακία ( η μόδα)

Είναι μια ψυχολόγος με κανάλι δικό της στο ίντερνετ, που λέει συνέχεια , μη μιλάτε στους γονείς σας. Λεει οτι έχει κατάθλιψη , οτι παίρνει φάρμακα, οτι έχει αυτοανοσα και ότι είναι 100 κιλά

Λεει. Κόψτε επαφές με τους γονείς σας και παππούδες σας, αν δεν σας φερθηκαν καλά, η σας μάλωναν και σας έδειραν, δε θα τους μιλήσετε ποτέ κλπ. ( τι να πει και ο Καζαντζάκης που στο μάθημα η νέα παιδαγωγική, ο πατέρας του είπε στο δάσκαλο της πρώτης Δημοτικού, το κρέας δικό σου, και τ κόκαλα δικά μου, δηλαδή χτύπα το όσο μπορείς) Οι γονείς έτσι νόμιζαν ότι είναι το σωστό για να γίνουν καλά παιδιά.. Ήταν οι άξιες της εποχής. Στη περσική αγωγή τα πήγαιναν και στους δικαστές για τιμωρία.

Πρέπει τα παιδιά να τους συγχωρούν, γιατί και αυτά κατι θα κάνουν λάθος στα παιδιά τους, σε συνάρτηση με την εποχή.

Μερικά παιδιά έχουν συγχωρήσει μάνες που τα παράτησαν, μάνες πόρνες, πατέρες που έφυγαν και δεν τους ξαναείδαν ποτέ. ΠΡΟΣΟΧΗ. Πρέπει να ξέρουν όμως ,οτι οι γονείς έκαναν λάθος,(χωρίς βρισιές) γιατί χάνουν την έννοια του σωστού και του λάθους και τρελαίνονται, με συνέπειες, εξαρτήσεις, αυτοκτονίες κλπ

Επαινούν μερικοί ψυχο πάρα πολύ τους ομοφυλόφιλους, οτι είναι οι πιο σωστοί κλπ (χωρίς να λένε βέβαια, οτι αντί για νερό παίρνουν ορμόνες, ο εγκέφαλος τους είναι ο γόρδιος δεσμός και οτι ασκούν βια πολλή ) Υποθέτω ότι το κάνουν για να πουλήσουν βιβλία , και πελατεία.

Σήμερα απαγορεύεται να αποτρέψεις ομοφυλόφιλο από φυλομεταβαση, ακόμα και 15 να είναι. Σου κάνει μήνυση. Μπορείς να του πεις μόνο , πάρε τις αντίθετες ορμόνες, μέχρι να κάνεις φυλομεταβαση.

Άλλο όμως αυτό, και άλλο η ώθηση και τα εγκώμια στην ομοφυλοφιλία από ψυχολόγο. Είναι καθαρά απο απωθημένα του ψυχο, η για το συμφέρον του

Αυτό που λένε να μη ξαναμιλήσεις πότε στον ταδε πρώην φιλο η πρώην εραστή, γιατί σου έκανε αυτό το κακό η ότι αυτοί ήταν αχάριστοι και εμείς πάντα οι σωστοί.

Πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε για να μας συγχωρούν. Εμείς δεν είμαστε οι αλάνθαστοι θεοί που προσελκύσαμε αυτή την εμπειρία. Καλά μας έκαναν και μας φερθηκαν με αυτό τον τρόπο. Έτσι αισθάνθηκαν τη δεδομένη χρονική στιγμή, και κάτι μας διδάξαν. Είμαστε ευγνώμονες και τους ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον τους.

Ξαναμιλάμε ως άνθρωποι και φίλοι όταν τους δούμε. Δεν κρατάμε τραύματα μέσα μας, αν έχουμε φυσιολογικές ορμόνες, γιατί γίνονται αυτοανοσα

Είμαστε όλοι σταγόνες στον ανθρώπινο ωκεανό , με λάθη, με διορθώσεις, με αλλαγή ψυχολογίας όταν περνάει μερικός χρόνος. (βλέπω στο δρόμο μια γνωστή μου δικηγόρο. Περνάει εκεινη τη στιγμή ενα ζευγάρι, που φαινόταν πολύ αγαπημένο. Μου λεει. Αυτό το ζευγάρι, ειχε έρθει πριν απο τρία χρονιά με βρισιές και μίσος, και πήραν διαζύγιο. Μετα έφυγαν για Βραζιλία για λίγο καιρό και τώρα είναι πιο αγαπημένοι απο πότε. Αλλάζει η ψυχολογία, είναι ρευστή,όπως οι παλίρροιες μεσα μας )

Τα ψυχικά τραύματα τα βγάζουμε απο μέσα μας για να αμβλύνονται και να μην αρρωσταίνουμε

Επιλέγουμε ψυχολόγους που έχουν φιλοσοφική θεώρηση, γιατι η ψυχολογία ειναι καινούργια επιστήμη και έχει βασιστεί στη φιλοσοφία. Τι να σου πει ένας ηλικιακά μικρός ψυχολόγος, χωρις εμπειρίες, που δεν εχει βιώσει σε δικούς του ,ένστικτα γέννησης και θανάτου και που δεν έχει ιδέα απο Ελληνες και ξένους φιλόσοφους;

Πώς να βγάλει από μέσα σου, αυτό που θέλεις, αν δεν ξέρει Πλάτωνα και μαιευτική του Σωκράτη; (φυσικά χωρίς συμβουλές, χωρίς προστακτική και χωρίς κριτική, αλλά με σεβασμό και ενεργητική ακρόαση)

Οπωσδήποτε και εμείς και τα παιδιά μας επιλέγουμε ψυχο και με πνευματικότητα. Πίστη, με ανεπτυγμένο το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, οχι μονο το αριστερό της λογικής και των πτυχίων

Δε ξεχνάμε οτι η φιλοσοφία ηταν θεραπαινίδα της θεολογίας

Κάτω απο 50 ετών ο ψυχο , με εμπειρίες η οχι, δεν έχει πλήρη αντίληψη . Θεολογικά το 50 κοστο είναι το Ιωβηλαίο έτος στον άνθρωπο. Ο εγκέφαλος είναι εμβριθής και σφαιρικός γενικά σε αυτή την ηλικία

Οι ψυχο που δεν έχουν μεταφυσική θεώρηση, κάνουν απλό μάρκετινγκ για να γινουν αρεστοί.

Ο Πλάτων έλεγε οτι φιλοσοφία εστι μελέτη θανάτου. Αν δεν μάθουν οι άνθρωποι να μη φοβούνται τον θάνατο, δεν θεραπεύονται σε βάθος.

Δε συμφέρει όμως ουτε κοινωνία, ούτε ψυχο. Δε μπορούμε να είμαστε όλοι ο Σωκράτης , ο Πλάτων η ο Καντ, αλλα να επιλέγουμε ψυχοθεραπευτές με μεταφυσική προσέγγιση και στη θανατολογια, με διεθνή βιβλιογραφία, μπορούμε.

Τώρα θα μου πείτε αν εξαλειφτούν τα τραύματα μεταφυσικα , τι θα κάνουν οι νεοι ψυχο;

Μερικοί ψυχολόγοι έχουν διαλύσει οικογένειες, προσέχουμε τα παιδιά.

Πάντως εγω συγχωρώ τη χαμηλή (τεχνητή ήθελα να πω) νοημοσύνη του ιντερνέτ που με βγάζει πεθαμένη και μου απαντάει..χα χα Μέχρι ενός ορίου βέβαια. Αν βρουν με το ίδιο όνομα και με παραβατικη συμπεριφορά , θα το κολλήσουν στο ίδιο όνομα; Αυτό ειναι νοητική στέρηση.

Μερικοί δικηγόροι έχουν αρχίσει μηνύσεις για αυτό. Κάνει κολλάζ σε ένα όνομα με ο,τι βρει. Παρακολουθήστε το.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου